KookJij

Jagerschnitzel uit de oven (Auflauf)

Een heerlijk jagerschnitzel uit de oven (auflauf) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Jagerschnitzel uit de oven (Auflauf) te bereiden

Verwarm de oven voor op 175°C.
Maak de paddenstoelen schoon en snij grote exemplaren in tweeën of vieren.
Maak de lenteuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de schnitzels snel aan beide zijden bruin.
Haal de schnitzels uit de pan. Snij de schnitzels in reepjes en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
Bak in de rest van het bakvet de paddenstoelen op hoog vuur bruin. Voeg het grootste gedeelte van de lenteuitjes toe en bak even mee. Doe de slagroom bij de paddenstoelen. Breng alles aan de kook en laat even doorkoken tot de saus wat bindt. Maak de saus op smaak met tijm, peper en zout.
Giet de saus over de schnitzels.
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de schnitzels plm. 30 minuten. (voor 2 man ± 20 min.)
Bestrooi de schnitzels met de rest van de lenteuitjes en gehakte peterselie.
Serveertips
Lekker met gebakken aardappelen, een gemengde groene salade of geroerbakken sperziebonen met spekjes.

Mijn kookverhaal (Pauline Soethof)

Ik heb dit vorige week voor wat vrienden gekookt. De schaal ging helemaal leeg.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ineke60

ineke60 zegt:
Ik denk dat ik het geheel niet in de oven zou zetten maar gewoon lekker gepaneerde schnitzel met de saus:p
pien1980

pien1980 zegt:
Doe ik altijd wel. De paneerlaag laat dan wel iets sneller los, maar ik vind gepaneerde schnitzels gewoon lekkerder :p
ingrid meulendijks

ingrid meulendijks zegt:
Moet ik gepaneerde schnitzels gebruiken?