Recept
« Terug naar recepten
Jambalaya- soep
PT50M
Jambalaya- soep
Deze stevige maaltijdsoep uit zuid amerika moet je echt een keer proberen hij is erg lekker vind ik zelf
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Zuid-Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Jambalaya- soep te bereiden
- Verhit de olie in een grote (soep) pan en bak hierin de ui,bleekselderij , knoflook, laurier en tijm circa 5 minuten .
- Voeg de courgette , rijst en worst toe en bak circa 3 minuten
- Bestrooi met de bloem en bak nog 2 minuten
- Voeg de tomatenblokjes toe en giet de bouillon erbij
- Kook de soep op een lage stand tot de rijst gaar is en roer regelmatig door
- voeg de kippendijfilet blokjes toe en warm de soep nog 15 minuten door zodat de kip kan garen
- Verdeel de soep over kommen
- Bestrooi met de peterselie en voeg eventueel een paar druppels pepersaus toe of voeg er 2 spaanse pepers met zaad aan toe als u van pittig houd
Mijn kookverhaal (marcel knol)
Dit recept kan je ook met garnalen / zalm erdoor eten