KookJij

Jambalaya- soep

Deze stevige maaltijdsoep uit zuid amerika moet je echt een keer proberen hij is erg lekker vind ik zelf
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Maaltijdsoepen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zuid-Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Jambalaya- soep te bereiden

  1. Verhit de olie in een grote  (soep) pan en bak hierin de ui,bleekselderij , knoflook, laurier en tijm circa 5 minuten .
  2. Voeg de courgette , rijst en worst toe en bak circa 3 minuten 
  3. Bestrooi met de bloem en bak  nog 2 minuten 
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en giet de bouillon erbij 
  5. Kook de soep op een lage stand tot de rijst gaar is en roer regelmatig door
  6. voeg de kippendijfilet blokjes  toe en warm de soep nog 15 minuten door zodat de kip kan garen 
  7. Verdeel de soep over kommen 
  8. Bestrooi met de peterselie en voeg eventueel een paar druppels pepersaus toe of voeg er 2 spaanse pepers met zaad aan toe als u van pittig houd

Mijn kookverhaal (marcel knol)

Dit recept kan je ook met garnalen / zalm erdoor eten

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst