KookJij

Jasmijnrijst met krokante tofu en broccoli

Een heerlijk jasmijnrijst met krokante tofu en broccoli recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Ekoplaza, aangepast
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Jasmijnrijst met krokante tofu en broccoli te bereiden

- Breng voor de rijst 7,5 dl water aan de kook. Laat de theezakjes hier 5 minuten in trekken en haal ze er uit. Voeg de rijst toe en kook gaar.
- Snijd de broccoli in roosjes en was goed. Kook (of stoom, of roerbak) de broccoli gaar.
- Snijd de tofu in dunne plakken. Meng de bloem met koriander, komijn, peper en zout. Wentel de plakken tofu door het bloemmengsel en klop het overtollige bloem eraf. Verhit (voldoende) olie in een koekenpan en bak hieran de tofu krokant.
- Meng voor de saus de ingredienten door elkaar tot een geheel. Voeg daarna beetje bij beetje wat water toe tot het de consistentie heeft van dikke yoghurt.
- Serveer de rijst met de tofu, broccoli en saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst