Recept
« Terug naar recepten
Javaantjes
PT30M
Javaantjes
Een heerlijk javaantjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Javaantjes te bereiden
1. Los de oploskoffie op in de melk.
2. Meng de melk met de boter, bastardsuiker en het zout.
3. Kneed de bloem erdoor en vorm er een deegbal van. Laat het deeg afgedekt 1 uur rusten in de koelkast.
4. Verwarm de oven voor op 170°c. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 3 mm dik. Steek er met de uitsteekvorm koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
5. Bak de koekjes 15 min. in de oven.
2. Meng de melk met de boter, bastardsuiker en het zout.
3. Kneed de bloem erdoor en vorm er een deegbal van. Laat het deeg afgedekt 1 uur rusten in de koelkast.
4. Verwarm de oven voor op 170°c. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 3 mm dik. Steek er met de uitsteekvorm koekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
5. Bak de koekjes 15 min. in de oven.