Lekker als voorafje of snackje.
Kan ook bij een beetje aangeklede borrel.
--->Ik drink hierbij Riesling (maar dat drink ik bijna overal bij!)
Recept
« Terug naar recepten
Jumbo's Pedis met Blauwkaas-Stickies
PT45M
Jumbo's Pedis met Blauwkaas-Stickies
Een heerlijk jumbo's pedis met blauwkaas-stickies recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Iets dergelijks heb ik ooit vroeger in de USA gehad (Arizona)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Jumbo's Pedis met Blauwkaas-Stickies te bereiden
Blauwschimmelkaas Dipsaus:
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
*De kaas heel goed door de sour cream roeren en daarna alle andere ingredienten.Zorg voor een saus zonder klontjes
*De selderij stengels met een dunschiller netjes schoon schillen,zodat er geen draden meer los zijn te trekken.Verdeel de stengels dan in stukken van 10 cm en
verdeel elk stuk,al naar gelang van de dikte in 2-4 stickies
#
Garnalen :
""""""""""""""
Zoals gezegd de garnalen pellen (Voor mij hoeven de staartjes er niet aan te blijven) en ontdarmen.
Droogdeppen en daarna zouten en peperen.Bakken gedurende 5-7 minuten in totaal tot ze mooi roze zijn,maar niet doorgebakken.
Hierna de saus maken:Smelt de boter tot half zacht en roer hierdoor de ketchup en de sambal.
Roer de nog warme garnalen door deze massa en zorg dat alle garnalen bedekt zijn met de min of meer hete saus.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
*De kaas heel goed door de sour cream roeren en daarna alle andere ingredienten.Zorg voor een saus zonder klontjes
*De selderij stengels met een dunschiller netjes schoon schillen,zodat er geen draden meer los zijn te trekken.Verdeel de stengels dan in stukken van 10 cm en
verdeel elk stuk,al naar gelang van de dikte in 2-4 stickies
#
Garnalen :
""""""""""""""
Zoals gezegd de garnalen pellen (Voor mij hoeven de staartjes er niet aan te blijven) en ontdarmen.
Droogdeppen en daarna zouten en peperen.Bakken gedurende 5-7 minuten in totaal tot ze mooi roze zijn,maar niet doorgebakken.
Hierna de saus maken:Smelt de boter tot half zacht en roer hierdoor de ketchup en de sambal.
Roer de nog warme garnalen door deze massa en zorg dat alle garnalen bedekt zijn met de min of meer hete saus.