Recept
« Terug naar recepten
Kaas-mosterdmuffins
PT30M
Kaas-mosterdmuffins
Een heerlijk kaas-mosterdmuffins recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kaas-mosterdmuffins te bereiden
Verwarm de oven voor (elektrische oven 200°C / heteluchtoven 180°C/ gasstand 6). Vet een muffinvorm voor acht muffins in.
Doe de bloem, suiker, bakpoeder, zout en 150 g van de kaas in een kom en meng het geheel door elkaar. Knip de bieslook boven de kom in kleine stukjes.
Doe het ei, de melk en boter in een kleine kom en klop door elkaar. Schenk het eimengsel bij het droge bakpoedermengsel en roer de mosterd erdoor. Roer tot het geheel goed is gemengd, maar roer niet te lang door. De textuur van de muffins zal dan te compact worden
Schep het beslag na het mengen zo snel mogelijk in de vorm(en). Wanneer het bakpoeder met de natte ingrediënten in contact komt zal het direct beginnen te werken. Bestrooi met de resterende kaas Bak circa 20 minuten tot de muffins gerezen en goudbruin zijn. Laat enkele minuten afkoelen in de vorm, leg op een rooster en laat verder afkoelen, alvorens ze in de hoogte doormidden te snijden.. Recept uit de Nederlandse Brood & Banket 2007-editie van Good Food.
Variaties
Gril drie plakjes bacon, knip met een schone schaar in kleine stukjes en voeg bij stap 2 toe. Voor een sterkere smaak kan de kaas of cheddar) worden vervangen door 100 g verkruimelde stilton.
Serveren
Deze hartige muffins zijn ook lekker in plaats van een boterham, bijvoorbeeld bij de lunch. Snijd doormidden, besmeer met boter en beleg met bijvoorbeeld een plakje ham. Ook lekker bij soep of een salade.
Doortje zegt: