Recept
« Terug naar recepten
Kaaskroketten
PT45M
Kaaskroketten
Een heerlijk kaaskroketten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kaaskroketten te bereiden
Boter smelten, bloem toevoegen, roeren tot een gladde bal. Melk toevoegen en tot een gladde (bechamel)saus laten binden.
Kaas aan de saus toevoegen en laten smelten. Eieren splitsen, dooiers loskloppen en, van het vuur af, snel door de saus kloppen.
Op smaak brengen met peterselie, peper en eventueel wat (selderij)zout. Saus overdoen in een diep bord, laten afkoelen en in de koelkast verder laten opstijven. Eiwitten loskloppen.
Van het kaasmengsel, met 2 lepels, kroketten vormen. Deze eerst door de bloem (beetje extra voor nemen) dan door het eiwit en vervolgens door de paneermeel rollen, zorg dat de paneerlaag volkomen gesloten is.
Olie verhitten tot 180 graden en de kroketten goudbruin bakken. Laat even op keukenpapier uitlekken.
Kaas aan de saus toevoegen en laten smelten. Eieren splitsen, dooiers loskloppen en, van het vuur af, snel door de saus kloppen.
Op smaak brengen met peterselie, peper en eventueel wat (selderij)zout. Saus overdoen in een diep bord, laten afkoelen en in de koelkast verder laten opstijven. Eiwitten loskloppen.
Van het kaasmengsel, met 2 lepels, kroketten vormen. Deze eerst door de bloem (beetje extra voor nemen) dan door het eiwit en vervolgens door de paneermeel rollen, zorg dat de paneerlaag volkomen gesloten is.
Olie verhitten tot 180 graden en de kroketten goudbruin bakken. Laat even op keukenpapier uitlekken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bernadette hiddes zegt:
alexandra zegt:
goede. Zou ik nooit aan gedacht hebben.
Kun je dat ook met andere dingen doen?
Ralf zegt:
zo krijg je gemakkelijk een mooie vorm
Van den Brande zegt:
Gaarne een reactie.
Anna zegt:
Als je een account aanmaakt bij KookJij, kun je jezelf aanmelden voor de dagelijkse nieuwe recepten-mail en de nieuwsbrief.;)
Groetjes,
Anna.
KookJij.