KookJij

Kaaskroketten

Een heerlijk kaaskroketten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaaskroketten te bereiden

Boter smelten, bloem toevoegen, roeren tot een gladde bal. Melk toevoegen en tot een gladde (bechamel)saus laten binden.
Kaas aan de saus toevoegen en laten smelten. Eieren splitsen, dooiers loskloppen en, van het vuur af, snel door de saus kloppen.
Op smaak brengen met peterselie, peper en eventueel wat (selderij)zout. Saus overdoen in een diep bord, laten afkoelen en in de koelkast verder laten opstijven. Eiwitten loskloppen.
Van het kaasmengsel, met 2 lepels, kroketten vormen. Deze eerst door de bloem (beetje extra voor nemen) dan door het eiwit en vervolgens door de paneermeel rollen, zorg dat de paneerlaag volkomen gesloten is.
Olie verhitten tot 180 graden en de kroketten goudbruin bakken. Laat even op keukenpapier uitlekken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Hoi Bernadette,
Als je een account aanmaakt bij KookJij, kun je jezelf aanmelden voor de dagelijkse nieuwe recepten-mail en de nieuwsbrief.;)
Groetjes,
Anna.
KookJij.
bernadette hiddes

bernadette hiddes zegt:
Hmmm recept van kaaskroketten gedeeld, merci! Ontvang graag meer info van jullie fijne site! Merci en vr. groet, Bernadette.
Bobby

Bobby zegt:
Een beetje laat, maar... dank je wel :D
Wendy

Wendy zegt:
Hoelang moeten ze ongeveer in de oven?
Ralf

Ralf zegt:
met gevuld vlees zou het ook kunnen en dan koken of stomen om te garen.
alexandra

alexandra zegt:
Bedankt Ralf, dit is een
goede. Zou ik nooit aan gedacht hebben.
Kun je dat ook met andere dingen doen?
Ralf

Ralf zegt:
je kan het ook in alluminiumfolie rollen. en ze dan in een bak met ijswater laten opstijven
zo krijg je gemakkelijk een mooie vorm
Van den Brande

Van den Brande zegt:
Dit weet ik van mijn moeder, een blaadje gelatine toevoegen, voor het opstijven. Zo liet mijn moeder het wel een hele nacht in de koelkast staan. De hele familie roemde haar kroketten!!!
Gaarne een reactie.
Van den Brande

Van den Brande zegt:
Heb deze al verschillende malen gemaakt, soms komt de kaas eruit terwijl de kroketten aan het bakken zijn, zelf vind ik het deeg niet hard genoeg. Kan er iemand zeggen wat ik moet doen.Misschien wat meer bloem?
Vriendelijke groeten,
Jan
kooktan

kooktan zegt:
ga ik het eerstvolgende familiefeestje uitproberen. Lijkt me een prima hapje.;)
fgh

fgh zegt:
lekker