Recept
« Terug naar recepten
Kaassoep licht pittig
PT25M
Kaassoep licht pittig
Dit recept is altijd een succes bij ons. Iedere keer bij een gezellig etentje thuis met familie krijg ik de vraag of ik de kaassoep wil maken.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
147 kCal energie
4 Gram eiwit
13 Gram vet
5 Gram koolhydraten
4 Gram eiwit
13 Gram vet
5 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
KookOok Kookboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaassoep licht pittig te bereiden
- Pel en snipper de ui.
- Smelt de boter in een pan en bak de uisnippers zachtjes ca. 2 minuten, zonder ze te laten kleuren.
- Roer de bloem erdoor en laat het mengsel (de roux) al roerende 1-2 minuten zachtjes pruttelen. Schenk, nog steeds roerende, een scheut (ca. 1/3) van de koude bouillon erbij. Roer op een matig hoog vuur tot het mengsel glad en gebonden is. Roer dan scheutje voor scheutje de rest van de bouillon er door en blijf roeren tot het mengsel glad gebonden is.
- Kook de soep 2-5 minuten zachtjes.
- Roer de room en de kaas door de soep en laat de kaas al roerende smelten.
- Breng de soep op smaak met peper en bestrooi hem eventueel met peterselie.
Mijn kookverhaal (Harry Löhr)
Deze soep komt regelmatig bij ons op tafel. Ook varieren wij wel eens met uitgebakken spekjes er door heen. Let dan wel op dat je niet te zoute kaas gebruikt.
HarryLohr zegt: