Recept
« Terug naar recepten
Kaassoep met witlof en bleekselderij
PT40M
Kaassoep met witlof en bleekselderij
Een heerlijk kaassoep met witlof en bleekselderij recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaassoep met witlof en bleekselderij te bereiden
Snipper de gepelde ui. Trek de draden van de stengels bleekselderij en snijd de stengels in smalle reepjes. Snijd ook de schoongemaakte lof in repen. Maak de bouillon van de tabletten.
Bereiden:
Verhit de boter in een soeppan en bak hierin de uisnippers zacht en glazig. Roer de bloem door de gebakken ui en voeg al roerend bij kleine beetjes tegelijk de bouillon toe. Verhit de lichtgebonden bouillon en doe de reepjes lof en bleekselderij in de pan. Kook deze groenten ongeveer 8 minuten. Roer ten slotte de geraspte kaas en mosterd door de soep. Schep de soep in kommen en strooi er een beetje peterselie op.
Variatie:
Vervang de geraspte belegen kaas door circa 50 gram roquefort of een andere blauwschimmelkaas. Vervang de bleekselderij door circa 100 g doperwtjes (diepvries).
Bereiden:
Verhit de boter in een soeppan en bak hierin de uisnippers zacht en glazig. Roer de bloem door de gebakken ui en voeg al roerend bij kleine beetjes tegelijk de bouillon toe. Verhit de lichtgebonden bouillon en doe de reepjes lof en bleekselderij in de pan. Kook deze groenten ongeveer 8 minuten. Roer ten slotte de geraspte kaas en mosterd door de soep. Schep de soep in kommen en strooi er een beetje peterselie op.
Variatie:
Vervang de geraspte belegen kaas door circa 50 gram roquefort of een andere blauwschimmelkaas. Vervang de bleekselderij door circa 100 g doperwtjes (diepvries).
Wilma Hermans zegt: