Recept
« Terug naar recepten
Kaassoufflé
PT50M
Kaassoufflé
Een heerlijk kaassoufflé recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaassoufflé te bereiden
Een soufflévorm met een diameter van 22 centimeter beboteren.
De rest van de boter smelten in een kookpan, bloem erbij schudden en tot een gladde, blonde roux roeren.
De melk toevoegen en op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
Al roerend een achttal minuten laten indikken.
Van het vuur nemen en kort laten afkoelen.
Vervolgens de eierdooiers en de geraspte kaas erdoor roeren.
De eiwitten met een snuifje zout tot stevige sneeuw kloppen en voorzichtig door de kaassaus spatelen.
Overscheppen in de beboterde soufflévorm en in een op 200 g°C voorverwarmde oven 35 minuten laten bakken.
De ovendeur nooit openen tijdens het bakken.
De rest van de boter smelten in een kookpan, bloem erbij schudden en tot een gladde, blonde roux roeren.
De melk toevoegen en op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
Al roerend een achttal minuten laten indikken.
Van het vuur nemen en kort laten afkoelen.
Vervolgens de eierdooiers en de geraspte kaas erdoor roeren.
De eiwitten met een snuifje zout tot stevige sneeuw kloppen en voorzichtig door de kaassaus spatelen.
Overscheppen in de beboterde soufflévorm en in een op 200 g°C voorverwarmde oven 35 minuten laten bakken.
De ovendeur nooit openen tijdens het bakken.
bertal zegt:
Zelf heb ik hem uitgehaald bij de Hanos, maar als je een goede kaaswinkel hebt kan hij hem vermoedelijk ook wel bestellen.
Hij word in Belgie gemaakt,bij KAAS BRUGGE FROMAGE.
succes :);)m.v.g. Bert Allers