Recept
« Terug naar recepten
Kaasterrine
PT50M
Kaasterrine
Een heerlijk kaasterrine recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaasterrine te bereiden
1. Spoel de courgettes, dep ze droog. Trek twee courgettes met een dunschiller in fijne repen. Blancheer ze 30 seconden in gezouten water. Laat ze schrikken onder de koudwaterkraan en goed uitlekken.
2. Snij de derde courgette in blokjes. Stoof ze 5 minuten aan in de olijfolie.
3. Klop de eieren los met de room, de tuinkruiden, peper en zout. Schep er de verkruimelde geitenkaas en de helft van de gestoofde courgetteblokjes door.
4. Verwarm de oven voor op 180° C.
5. Leg de courgetteslierten overlangs in een terrine. Laat ze elkaar goed overlappen en ook wat over de rand van de terrine heen hangen.
6. Schep het kaasmengsel en de resterende courgetteblokjes in laagjes in de terrine. Druk lichtjes aan. Vouw er de overhangende courgettelinten over. Bedek verder overlangs met courgetteslierten.
7. Zet de terrine 40 minuten in een warmwaterbad in de oven.
8. Laat ze afkoelen en ontvorm ze. Zet ze nog 4 uur in de koelkast voor u ze aansnijdt.
Te snel bruin?
Als de courgettes te snel zouden kleuren, kunt u de terrine afdekken met een vel aluminiumpapier waarin u eerst enkele gaatjes hebt geprikt.
2. Snij de derde courgette in blokjes. Stoof ze 5 minuten aan in de olijfolie.
3. Klop de eieren los met de room, de tuinkruiden, peper en zout. Schep er de verkruimelde geitenkaas en de helft van de gestoofde courgetteblokjes door.
4. Verwarm de oven voor op 180° C.
5. Leg de courgetteslierten overlangs in een terrine. Laat ze elkaar goed overlappen en ook wat over de rand van de terrine heen hangen.
6. Schep het kaasmengsel en de resterende courgetteblokjes in laagjes in de terrine. Druk lichtjes aan. Vouw er de overhangende courgettelinten over. Bedek verder overlangs met courgetteslierten.
7. Zet de terrine 40 minuten in een warmwaterbad in de oven.
8. Laat ze afkoelen en ontvorm ze. Zet ze nog 4 uur in de koelkast voor u ze aansnijdt.
Te snel bruin?
Als de courgettes te snel zouden kleuren, kunt u de terrine afdekken met een vel aluminiumpapier waarin u eerst enkele gaatjes hebt geprikt.