Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw gekonfijt met sjalottencompote
PT285M
Kabeljauw gekonfijt met sjalottencompote
Een heerlijk kabeljauw gekonfijt met sjalottencompote recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
285 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw gekonfijt met sjalottencompote te bereiden
*Kabeljauwstukken goed inwrijven met grof zeezout en in een schaal doen en 1 1/2 uur laten staan. In die 1 1/2 uur om de 15 minuten het
ontstane vocht afgieten. Aan het eind de vis goed droog deppen met een schone doek en de rest-korrels zout wegschrapen. We doen dit om de vis zachtjes te pekelen en te ontvochten.
*De droge stukjes vis gaan in een schaal of pan of i.d.waarin ze precies passen. We strooien de basilicum, koriander, lombok en knoflook gelijkmatig uit over de vis en zetten vervolgens de vis onder de olie. Dat geheel gaat de oven in en mag daar 3 uur en 15 minuten verblijven.
*ONDERTUSSEN:
*De uien in het boter-oliemengsel aanfruiten en zodra die zacht zijn (en dat duurt wel even, dus veel roeren dan maar), de knoflook er bij doen. Weer goed doorroeren.
*Nu de suiker er bij, de azijn, de port, de steranijsjes.
*De kunst is nu met zo min mogelijk roeren het uienmengsel te compoteren op een laag vuur in een pan met dikke bodem, maar zonder deksel. Reken hiervoor maar een tot anderhalf uur.
Meestal is de compote dan klaar en mooi op dikte.
*Vis even laten uitlekken.
ontstane vocht afgieten. Aan het eind de vis goed droog deppen met een schone doek en de rest-korrels zout wegschrapen. We doen dit om de vis zachtjes te pekelen en te ontvochten.
*De droge stukjes vis gaan in een schaal of pan of i.d.waarin ze precies passen. We strooien de basilicum, koriander, lombok en knoflook gelijkmatig uit over de vis en zetten vervolgens de vis onder de olie. Dat geheel gaat de oven in en mag daar 3 uur en 15 minuten verblijven.
*ONDERTUSSEN:
*De uien in het boter-oliemengsel aanfruiten en zodra die zacht zijn (en dat duurt wel even, dus veel roeren dan maar), de knoflook er bij doen. Weer goed doorroeren.
*Nu de suiker er bij, de azijn, de port, de steranijsjes.
*De kunst is nu met zo min mogelijk roeren het uienmengsel te compoteren op een laag vuur in een pan met dikke bodem, maar zonder deksel. Reken hiervoor maar een tot anderhalf uur.
Meestal is de compote dan klaar en mooi op dikte.
*Vis even laten uitlekken.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP: Stukje vis met een klodder uiencompote.
Assy54 zegt: