Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw in papillot, stoemp met venkel en tomaten
PT45M
Kabeljauw in papillot, stoemp met venkel en tomaten
Een heerlijk kabeljauw in papillot, stoemp met venkel en tomaten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw in papillot, stoemp met venkel en tomaten te bereiden
Doe de in blokjes gesneden aardappelen en de fijngesneden venkel in een kookpot. Voeg het geperste knoflookteentje toe, zet onder koud water en breng aan de kook. Reken dan 20 min. kooktijd.
Verwarm, ondertussen, de oven voor op th. 6 – 180° C en neem er de ovenplaat uit. Neem 4 grote rechthoeken aluminiumfolie of bakpapier en plooi ze in 2 om 4 vierkanten te bekomen. Leg in het midden van elk vierkant een portie kabeljauw. Overgiet elke portie met 1 eetlepel wijn, kruid met peper en zout en voeg de tijm toe. Sluit de papillotten en bak ze 15 min. in de oven.
Pel ondertussen de tomaten, ontpit ze en snij ze in blokjes.
Giet de gare aardappelen en venkel af. Verwarm even de melk en de boter in de kookpot, voeg de tomaten toe, de aardappelen en de venkel. Prak alles met de stamper en breng op smaak met peper en zout.
Neem de vis uit de papillot en serveer met de stoemp.
Bewaar het groene kruid van de venkel en versier er de stoemp mee.
Verwarm, ondertussen, de oven voor op th. 6 – 180° C en neem er de ovenplaat uit. Neem 4 grote rechthoeken aluminiumfolie of bakpapier en plooi ze in 2 om 4 vierkanten te bekomen. Leg in het midden van elk vierkant een portie kabeljauw. Overgiet elke portie met 1 eetlepel wijn, kruid met peper en zout en voeg de tijm toe. Sluit de papillotten en bak ze 15 min. in de oven.
Pel ondertussen de tomaten, ontpit ze en snij ze in blokjes.
Giet de gare aardappelen en venkel af. Verwarm even de melk en de boter in de kookpot, voeg de tomaten toe, de aardappelen en de venkel. Prak alles met de stamper en breng op smaak met peper en zout.
Neem de vis uit de papillot en serveer met de stoemp.
Bewaar het groene kruid van de venkel en versier er de stoemp mee.