Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw met aardappel puree.
PT30M
Kabeljauw met aardappel puree.
Een heerlijk kabeljauw met aardappel puree. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Frans J Kuchlein
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw met aardappel puree. te bereiden
Schil de aardappelen en kook ze met een beetje zout.
Als de aardappelen gaar zijn, dan af gieten en goed stampen.
Een snuf je peper er door doen.
dan 600cc melk koken,en bij de gestampte aardapelen doen.
Kabeljauw stoofen in 400 cc water,een beetje citroen peper en zout tot voegen.
Met de spatel de vis er uit halen en uit laten lekken.
65 gram maizena in een 1/2 kopje water doen, goed door roeren.
Dan 400 cc visvocht in een steel pan (wel of niet een lepel mosterd) aan de kook brengen, danhet kopje maizena er door doen, weer aan de kook brengen en blijfen roeren tot de kookvocht stijf word.
Pannetje van het vuur halen en vijftig gram boter in blokjes er door doen, roeren tot de boter is op gelost. (niet meer op het vuur zetten anders gaat het schiften).
Boter saus over de puree doen.
Dan het zakje knorr saus in een steel pannetje doen, er 200 ml water er bij en al roerende aan de kookbrengen. (250ml is te veel)
Over de vis doen.
Eet smakelijk.
Als de aardappelen gaar zijn, dan af gieten en goed stampen.
Een snuf je peper er door doen.
dan 600cc melk koken,en bij de gestampte aardapelen doen.
Kabeljauw stoofen in 400 cc water,een beetje citroen peper en zout tot voegen.
Met de spatel de vis er uit halen en uit laten lekken.
65 gram maizena in een 1/2 kopje water doen, goed door roeren.
Dan 400 cc visvocht in een steel pan (wel of niet een lepel mosterd) aan de kook brengen, danhet kopje maizena er door doen, weer aan de kook brengen en blijfen roeren tot de kookvocht stijf word.
Pannetje van het vuur halen en vijftig gram boter in blokjes er door doen, roeren tot de boter is op gelost. (niet meer op het vuur zetten anders gaat het schiften).
Boter saus over de puree doen.
Dan het zakje knorr saus in een steel pannetje doen, er 200 ml water er bij en al roerende aan de kookbrengen. (250ml is te veel)
Over de vis doen.
Eet smakelijk.
Wanne zegt: