Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw met asperges en Brugge boter
PT30M
Kabeljauw met asperges en Brugge boter
Een heerlijk kabeljauw met asperges en brugge boter recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
belgomilkboter.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw met asperges en Brugge boter te bereiden
Was en maak de groenten schoon. Snij de selder, wortel, uien en peterselie grof.
Bind tijm en laurierblaadje samen , plet de peperkorrels en leg samen met kruidnagel, tijm en laurier in een pot gezouten water leggen en gedurende 4 min laten koken.
De Kabeljauw ongeveer 10 min pocheren in deze bouillon.
De asperges schoonmaken en beetgaar koken in gezouten water.
De Saus bereiden:
5 dl visbouillon 10 min laten koken en door een fijne zeef gieten. De in vlokjes verdeelde boter beetje per beetje bij de bouillon kloppen. Als de saus gebonden is op smaak brengen met zout, peper en het sap van de citroen. Roer er tenslotte een el mosterd door.
Schik alles op een verwarmd bord en werk af met de preischeuten.
Bind tijm en laurierblaadje samen , plet de peperkorrels en leg samen met kruidnagel, tijm en laurier in een pot gezouten water leggen en gedurende 4 min laten koken.
De Kabeljauw ongeveer 10 min pocheren in deze bouillon.
De asperges schoonmaken en beetgaar koken in gezouten water.
De Saus bereiden:
5 dl visbouillon 10 min laten koken en door een fijne zeef gieten. De in vlokjes verdeelde boter beetje per beetje bij de bouillon kloppen. Als de saus gebonden is op smaak brengen met zout, peper en het sap van de citroen. Roer er tenslotte een el mosterd door.
Schik alles op een verwarmd bord en werk af met de preischeuten.