KookJij

Kabeljauw met Brie

Een heerlijk kabeljauw met brie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen keuken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauw met Brie te bereiden

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Kabeljauw droog deppen en bestrooien met bloem, citroensap en zout.

Kabeljauw in hete boter bruinbakken, tot goudbruin is.

Ovenschaal invetten met boter en daarin de kabeljauw leggen met de paprika, ontbijtspek en brie. Daarover de wijn, pijnboompitten en Parmezaan.

Ca. 15-20 minuten bakken in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
heb het gelezen,zal het de volgende keer eens zo proberen,gister heb ik dit recept gemaakt met de vis ongebakken in de ovenschaal en het was echt heerlijk!:):)
jacko

jacko zegt:
Apu, het aanbakken is er voor om het vocht op te sluiten, lees even de opmerking bij dit recept.
apu

apu zegt:
Bedankt voor de reactie, ik ga dit zeker maken, maar ik leg de vis toch ongebakken in de ovenschaal, gezien de ingrediënten die er nog op komen zie je de kleur van de vis toch niet:)
jacko

jacko zegt:
Rizzo en apu,
het gaat allen om de kleur, kort bakken in hele hete olie tot de vis een kleurtje heeft.
Als de vis uit de koeling komt gelijk bakken dan schroeit de vis dicht en verliest geen vocht.
Rizzo

Rizzo zegt:
@Apu
Precies hetzelfde zat ik ook al aan te denken. Bakken en daarna in oven zou iets "too much" zijn voor de vis denk ik?
Als het een reden heeft dan wil ik die natuurlijk ook graag weten.:)
apu

apu zegt:
klinkt heerlijk,ga ik zeker eens proberen,maar is het niet dubbelop,eerst de vis bakken en dan nog de oven in,word de vis dan niet erg droog?misschien gewoon ongebakken in de ovenschaal doen?of heeft het een reden dat hij eerst gebakken word?:)