Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw met Brie
PT45M
Kabeljauw met Brie
Een heerlijk kabeljauw met brie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw met Brie te bereiden
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Kabeljauw droog deppen en bestrooien met bloem, citroensap en zout.
Kabeljauw in hete boter bruinbakken, tot goudbruin is.
Ovenschaal invetten met boter en daarin de kabeljauw leggen met de paprika, ontbijtspek en brie. Daarover de wijn, pijnboompitten en Parmezaan.
Ca. 15-20 minuten bakken in de oven.
Kabeljauw droog deppen en bestrooien met bloem, citroensap en zout.
Kabeljauw in hete boter bruinbakken, tot goudbruin is.
Ovenschaal invetten met boter en daarin de kabeljauw leggen met de paprika, ontbijtspek en brie. Daarover de wijn, pijnboompitten en Parmezaan.
Ca. 15-20 minuten bakken in de oven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
jacko zegt:
apu zegt:
jacko zegt:
het gaat allen om de kleur, kort bakken in hele hete olie tot de vis een kleurtje heeft.
Als de vis uit de koeling komt gelijk bakken dan schroeit de vis dicht en verliest geen vocht.
Rizzo zegt:
Precies hetzelfde zat ik ook al aan te denken. Bakken en daarna in oven zou iets "too much" zijn voor de vis denk ik?
Als het een reden heeft dan wil ik die natuurlijk ook graag weten.:)
apu zegt:
apu zegt: