Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw met broccoli
PT30M
Kabeljauw met broccoli
Een heerlijk kabeljauw met broccoli recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw met broccoli te bereiden
Kook 1 L. water met de visbouillon, leg de kabeljauwfilets erin en laat 5 minuten zacht pruttelen, laat uitlekken.
Kook de broccoliroosjes gedurende 7 minuten in dezelfde bouillon, laat uitlekken. Verhit de boter, voeg bloem en melk toe en laat indikken, breng op smaak met peper en nootmuskaat, voeg 25 gram gemalen kaas toe. Leg de kabeljauwfilets in een ovenschotel, bedek met de broccoli, overgiet met de saus, bestrooi met de rest van de gemalen kaas.
Zet de schotel onder de grill en laat even gratineren.
Kook de broccoliroosjes gedurende 7 minuten in dezelfde bouillon, laat uitlekken. Verhit de boter, voeg bloem en melk toe en laat indikken, breng op smaak met peper en nootmuskaat, voeg 25 gram gemalen kaas toe. Leg de kabeljauwfilets in een ovenschotel, bedek met de broccoli, overgiet met de saus, bestrooi met de rest van de gemalen kaas.
Zet de schotel onder de grill en laat even gratineren.
Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)
Vervang kabeljauw door koolvis.