Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw met gemarineerde tomaten
PT35M
Kabeljauw met gemarineerde tomaten
Een heerlijk kabeljauw met gemarineerde tomaten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw met gemarineerde tomaten te bereiden
De kabeljauwfilet in blokjes van 2 cm snijden, kruiden met peper en zout, besprenkelen met 2 eetlepels citroensap en een tiental minuten afgedekt in de koelkast laten intrekken.
De tomaten pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. Het vocht van de tomaten opvangen en zeven.
De ui, de peterselie en de knoflook voorzichtig onder de blokjes tomaat mengen. De olijfolie en het vocht van de tomaten eronder mengen, kruiden met peper en zout en afgedekt 20 minuten laten marineren in de koelkast.
De kabeljauwblokjes eerst door de bloem, dan door het paneermeel halen en frituren in hete frituurolie. Laten uitlekken op keukenpapier. Opdienen met de gemarineerde tomaatjes.
De tomaten pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. Het vocht van de tomaten opvangen en zeven.
De ui, de peterselie en de knoflook voorzichtig onder de blokjes tomaat mengen. De olijfolie en het vocht van de tomaten eronder mengen, kruiden met peper en zout en afgedekt 20 minuten laten marineren in de koelkast.
De kabeljauwblokjes eerst door de bloem, dan door het paneermeel halen en frituren in hete frituurolie. Laten uitlekken op keukenpapier. Opdienen met de gemarineerde tomaatjes.