Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw met gestoofde paksoi, saffraansausje en zure room met verse tuinkruiden
PT40M
Kabeljauw met gestoofde paksoi, saffraansausje en zure room met verse tuinkruiden
Een heerlijk kabeljauw met gestoofde paksoi, saffraansausje en zure room met verse tuinkruiden recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Yunomi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw met gestoofde paksoi, saffraansausje en zure room met verse tuinkruiden te bereiden
Verwarm de oven voor op 170°.
Pel de sjalot en snipper fijn. Was de paksoi onder koud stromend water, laat hem goed uitlekken en snijd hem in fijne reepjes.
Verhit een antikleefpan, doe er twee eetlepels Solo vloeibaar in. Stoof de sjalot glazig en voeg de paksoireepjes toe. Laat in een drietal minuten beetgaar worden. Neem de pan van het vuur en houd de paksoi warm onder deksel.
Verdeel de kabeljauw in 4 stukken en schik hem in een ovenschaal. Kruid de vis met peper en zout en overgiet hem met de visbouillon. Voeg een eetlepel Solo vloeibaar toe. Schuif de kabeljauw in de oven en laat hem een 15-tal minuten garen.
Neem de vis uit de schaal en houd hem warm onder aluminiumfolie. Zeef de visbouillon in een pannetje en voeg de Solo Delifine en de saffraan toe. Breng al roerend aan de kook en laat de saus op een zacht vuurtje tot 3/4 van het volume inkoken. Kruid eventueel bij met peper en zout.
Hak de tuinkruiden fijn en roer ze door de zure room. Kruid met peper en zout.
Dresseer de paksoi in diepe borden en schik er telkens een kabeljauwhaasje bovenop. Nappeer wat van de saffraansaus over de vis en werk af met een lepel van de zure room met tuinkruiden.
Pel de sjalot en snipper fijn. Was de paksoi onder koud stromend water, laat hem goed uitlekken en snijd hem in fijne reepjes.
Verhit een antikleefpan, doe er twee eetlepels Solo vloeibaar in. Stoof de sjalot glazig en voeg de paksoireepjes toe. Laat in een drietal minuten beetgaar worden. Neem de pan van het vuur en houd de paksoi warm onder deksel.
Verdeel de kabeljauw in 4 stukken en schik hem in een ovenschaal. Kruid de vis met peper en zout en overgiet hem met de visbouillon. Voeg een eetlepel Solo vloeibaar toe. Schuif de kabeljauw in de oven en laat hem een 15-tal minuten garen.
Neem de vis uit de schaal en houd hem warm onder aluminiumfolie. Zeef de visbouillon in een pannetje en voeg de Solo Delifine en de saffraan toe. Breng al roerend aan de kook en laat de saus op een zacht vuurtje tot 3/4 van het volume inkoken. Kruid eventueel bij met peper en zout.
Hak de tuinkruiden fijn en roer ze door de zure room. Kruid met peper en zout.
Dresseer de paksoi in diepe borden en schik er telkens een kabeljauwhaasje bovenop. Nappeer wat van de saffraansaus over de vis en werk af met een lepel van de zure room met tuinkruiden.