Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw met rode pesto
PT30M
Kabeljauw met rode pesto
Een heerlijk kabeljauw met rode pesto recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw met rode pesto te bereiden
Snij de aardappelen in plakjes en de kabeljauw in 4 stukken. Hak de peterselie, rooster de pijnboompitten en pers de knoflook.
Stoom de kabeljauw (in 4) gaar in 7 à 10 minuten met wat water en gezouten
boter (in papillote, stoommandje of -oven). Kook of stoom de grote aardappelen gaar.
Mix in de keukenrobot 8 zongedroogde tomaatjes met 2 eetlepels gehakte peterselie, 2 el geroosterde pijnboompitten, 1 geperst knoflookteentje en een tiental basilicumblaadjes.
Giet er wat olijfolie bij (of de marinade van de tomaatjes) tot een kruimelige pasta ontstaat. Leg op een bord enkele schijfjes aardappel in een cirkel, daarop 2 eetlepels rode pesto met daarop de kabeljauw.
Werk af met een zongedroogd tomaatje en wat basilicum. Doe er nog wat olijfolie over en peper uit de molen.
Stoom de kabeljauw (in 4) gaar in 7 à 10 minuten met wat water en gezouten
boter (in papillote, stoommandje of -oven). Kook of stoom de grote aardappelen gaar.
Mix in de keukenrobot 8 zongedroogde tomaatjes met 2 eetlepels gehakte peterselie, 2 el geroosterde pijnboompitten, 1 geperst knoflookteentje en een tiental basilicumblaadjes.
Giet er wat olijfolie bij (of de marinade van de tomaatjes) tot een kruimelige pasta ontstaat. Leg op een bord enkele schijfjes aardappel in een cirkel, daarop 2 eetlepels rode pesto met daarop de kabeljauw.
Werk af met een zongedroogd tomaatje en wat basilicum. Doe er nog wat olijfolie over en peper uit de molen.