Bordjes op maken:
Leg de stukken vis in het midden van elk bordje en leg de worteltjes en paprika daar een beetje elegant omheen.
Snij plakken van de vanille-boter en leg 1 of 2 plakken op de vis. Direct opdienen.
Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw met Vanille en PéPé
PT90M
Kabeljauw met Vanille en PéPé
Een heerlijk kabeljauw met vanille en pépé recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Voorgerechten
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie (1997)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw met Vanille en PéPé te bereiden
1).Kook de worteltjes gaar - ietsje al dente - en houd ze warm in de oven.
2).Maak de paprikareepjes gereed zoals aangegeven en houd die ook warm.
3).Roer de vanille uit de peulen door de zachte roomboter en maak er een homogene massa van mbv blender.
4).Rol de vanilleboter op in een dikke soort huishoud-folie tot een rol en laat deze in de koelkast stevig worden.
5).Wanneer de boter is gehard, dan de olie in een anti-aanbakpan heet laten worden en de moten vis op hun vel in de pan leggen met een plat bord daarop. De vis moet 1 1/2 - 2 minuten op de velkant bakken en daarna nog eens 75 tellen op de "blote kant" .De vis niet in de pan bewegen.
2).Maak de paprikareepjes gereed zoals aangegeven en houd die ook warm.
3).Roer de vanille uit de peulen door de zachte roomboter en maak er een homogene massa van mbv blender.
4).Rol de vanilleboter op in een dikke soort huishoud-folie tot een rol en laat deze in de koelkast stevig worden.
5).Wanneer de boter is gehard, dan de olie in een anti-aanbakpan heet laten worden en de moten vis op hun vel in de pan leggen met een plat bord daarop. De vis moet 1 1/2 - 2 minuten op de velkant bakken en daarna nog eens 75 tellen op de "blote kant" .De vis niet in de pan bewegen.