Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw op vlaamse wijze
PT30M
Kabeljauw op vlaamse wijze
Een heerlijk kabeljauw op vlaamse wijze recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Solo.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw op vlaamse wijze te bereiden
Bak de kabeljauwfilets in de Solo Vloeibaar.
Halveer de zachtgekookte eieren en scheidt de lopende eierdooiers van het harde eiwit.
Maak het eiwit fijn en hou apart.
Kook de asperges 9 minuten gaar, dop ze af op een handdoek en snij de kopjes eraf.
Snij vervolgens de rest van de asperges in dobbelsteentjes en meng ze met het eiwit.
Breng op smaak met zout en peper.
Maak de groene saus door de dille (1 takje) en de olijfolie te mixen.
De gele saus maak je door de eierdooiers te vermengen met een puntje nootmuskaat.
Als de dooiers te dik zijn, kan je er een beetje lauw water bij doen (max. 30 °C).
Serveer op een bord de kabeljauw en smeer het asperge-eiwitmengsel erop.
Plaats de kopjes ernaast en werk af met een streepje van de groene en gele saus.
Halveer de zachtgekookte eieren en scheidt de lopende eierdooiers van het harde eiwit.
Maak het eiwit fijn en hou apart.
Kook de asperges 9 minuten gaar, dop ze af op een handdoek en snij de kopjes eraf.
Snij vervolgens de rest van de asperges in dobbelsteentjes en meng ze met het eiwit.
Breng op smaak met zout en peper.
Maak de groene saus door de dille (1 takje) en de olijfolie te mixen.
De gele saus maak je door de eierdooiers te vermengen met een puntje nootmuskaat.
Als de dooiers te dik zijn, kan je er een beetje lauw water bij doen (max. 30 °C).
Serveer op een bord de kabeljauw en smeer het asperge-eiwitmengsel erop.
Plaats de kopjes ernaast en werk af met een streepje van de groene en gele saus.