Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw op zijn Grieks
PT60M
Kabeljauw op zijn Grieks
Een heerlijk kabeljauw op zijn grieks recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
CCPL
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw op zijn Grieks te bereiden
BEREIDING KRUIDEN MELANGÉ:
Knoflook fijn snipperen.
Kruiden hakken of grof snijden zonder de stelen.
Uienringen dun snijden
Tomaat zonder kruintje in blokjes snijden.
BEREIDING:
De olie in een grote braadpan licht verwarmen.
Daarin de uienringen licht goudbruin aanbraden.
In de witte ovenschaal de gebraden uienringen leggen met daarop de gekruide kabeljauwmoten.
Tomaat, knoflook, suiker, dille, muntblad, selderijgroen en peterselie met 200 ml water mengen in steelpan koken.
Op smaak maken en zonder deksel 25 min. laten koken en tot eenderde reduceren.
Ovenschaal met uien en kabeljauw voorzien van deze kruiden melangé en ter voorbereiding hier een
shafing dish deksel op plaatsen.
Voor het serveren van het gerecht 10-12 minuten op stand
(knop hete lucht) en voorverwarmde oven van 150 graden C. garen zonder deksel.
Ovenschaal uit oven nemen en hier de twee halve citroenen op uitknijpen.
PRESENTATIE EN SERVEREN VAN HET GERECHT
Zorg dat de borden reeds zijn voorverwarmd.
Dan de vis met de uien en het garnituur op het bord leggen en begieten met wat vocht.
Garneren met wat achtergehouden kruiden melangé
Knoflook fijn snipperen.
Kruiden hakken of grof snijden zonder de stelen.
Uienringen dun snijden
Tomaat zonder kruintje in blokjes snijden.
BEREIDING:
De olie in een grote braadpan licht verwarmen.
Daarin de uienringen licht goudbruin aanbraden.
In de witte ovenschaal de gebraden uienringen leggen met daarop de gekruide kabeljauwmoten.
Tomaat, knoflook, suiker, dille, muntblad, selderijgroen en peterselie met 200 ml water mengen in steelpan koken.
Op smaak maken en zonder deksel 25 min. laten koken en tot eenderde reduceren.
Ovenschaal met uien en kabeljauw voorzien van deze kruiden melangé en ter voorbereiding hier een
shafing dish deksel op plaatsen.
Voor het serveren van het gerecht 10-12 minuten op stand
(knop hete lucht) en voorverwarmde oven van 150 graden C. garen zonder deksel.
Ovenschaal uit oven nemen en hier de twee halve citroenen op uitknijpen.
PRESENTATIE EN SERVEREN VAN HET GERECHT
Zorg dat de borden reeds zijn voorverwarmd.
Dan de vis met de uien en het garnituur op het bord leggen en begieten met wat vocht.
Garneren met wat achtergehouden kruiden melangé