KookJij

Kabeljauwfilet met broccoli

Een heerlijk kabeljauwfilet met broccoli recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauwfilet met broccoli te bereiden

Kook 1 L. water met visbouillonblokje, leg de visfilet erin, laat 5 minuten zacht pruttelen, giet af en laat uitlekken.
Kook de broccoliroosjes gedurende 7 min in water, giet af en laat uitlekken.
Verhit boter, voeg bloem toe en melk, laat al roerende indikken, breng op smaak met peper en nootmuskaat, voeg 25 gr. kaas toe.
Leg de visfilet in een ovenschotel, kruid met peper en zout, bedek met broccoli en overgiet met de saus.
Bestrooi met de resterende kaas, laat even gratineren in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tommeke

tommeke zegt:
Je kan de groenten natuurlijk vervangen door bloemkool of prei.
irethr

irethr zegt:
Klinkt goed, ben alleen geen broccoli- fan. Zou het ook lekker zijn als ik in plaats van broccoli bloemkool zou gebruiken?
jennypiet

jennypiet zegt:
Dank je wel! Ik maak veel visgerechten met tagliatelle en als bijgerecht spinazie...Daarnaast eten wij altijd vrij veel groenten...!!! Gewoon...'n gewoonte, denk ik :? Dit recept ga ik dus echt klaarmaken. Ik houd van eenvoudige, herkenbare ...smakelijke en uitnodigende receptjes!!! :)
tommeke

tommeke zegt:
Ik serveer het gerecht met gestoomde aardappelen of aardappelpuree, zonder andere groenten.
jennypiet

jennypiet zegt:
Met tagliatelle en bladspinazie...???