Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauwrolletjes met romige spinazie
PT30M
Kabeljauwrolletjes met romige spinazie
Een heerlijk kabeljauwrolletjes met romige spinazie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ramon Beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauwrolletjes met romige spinazie te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.Kook de aardappels in de schil en snijd ze in plakken.Pureer ondertussen in een keukenmachine 3 eetlepels fijngehakte spinazie met de basilicum,knoflook en olie tot een glad mengsel.Verwarm een pan.Schenk de wijn erin,voeg het spinaziemengsel toe en leg de kabeljauw erbij.draai het vuur laag,plaats een deksel op de pan en laat de vis 5 minuten garen.Plaats de plakken ham uit op de werkbank,leg op elke plak een stuk kabeljauw en rol de vis in de ham.Verdeel de rolletjes over een ovenplaat en plaats deze 5 minuten in de oven.Verhit een pan met een beetje olie en bak de spinazie tot deze een beetje begint te slinken.voeg de room toe,roer goed door en maak het geheel op smaak met zout en peper.plaats midden op een bord wat spinazie en leg er een paar plakjes aardappel op.Leg vervolgens een kabeljauwrolletje op de aardappels.