Recept
« Terug naar recepten
Kaiserchmarrn
PT60M
Kaiserchmarrn
Een heerlijk kaiserchmarrn recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Carmen Giskes
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Snacks - Warm
- > Taarten, gebak & ijs - Koeken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
kookstudio in Oostenrijk
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaiserchmarrn te bereiden
Maak van de bloem, melk, eidooiers en wat zout een glad beslag.
Klop het eiwit stijf dan de suiker erdoor en weer kloppen
spatel dit door het beslag.
Laat in de koekenpan de helft van de boter smelten, en giet de helft van het beslag erin en strooi 1 eetl. rumrozijnen er op.
Bak de luchtige pannenkoek aan 1 zijde goudbruin en keer voordat het beslag aan de bovenzijde helemaal droog is om.
Trek het deeg met 2 vorken in brokken.
Leg deze op een verwarmd bord en bestrooi ze met poedersuiker en geef er jam of compote bij.
Klop het eiwit stijf dan de suiker erdoor en weer kloppen
spatel dit door het beslag.
Laat in de koekenpan de helft van de boter smelten, en giet de helft van het beslag erin en strooi 1 eetl. rumrozijnen er op.
Bak de luchtige pannenkoek aan 1 zijde goudbruin en keer voordat het beslag aan de bovenzijde helemaal droog is om.
Trek het deeg met 2 vorken in brokken.
Leg deze op een verwarmd bord en bestrooi ze met poedersuiker en geef er jam of compote bij.
Mijn kookverhaal (Carmen Giskes)
Wintersport herinneringen.