Recept
« Terug naar recepten
Kalfragout zoetzuur
PT100M
Kalfragout zoetzuur
Een heerlijk kalfragout zoetzuur recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfragout zoetzuur te bereiden
1. Vermeng het vlees goed met de komijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak het vlees aan alle kanten bruin.
2. Snipper de ui en de knoflook. Doe ze bij het vlees, samen met de honing en het takje tijm. Laat stoven tot het vlees licht karameliseert. Besprenkel het met de azijn en 5 dl heet water. Voeg er het spek aan toe en kruid met peper en zout. Laat 1,5 uur zachtjes stoven.
3. Schraap de wortelen. Leg ze 20 minuten voor het einde van de kooktijd bij het vlees. Werk af met gesnipperde peterselie.
2. Snipper de ui en de knoflook. Doe ze bij het vlees, samen met de honing en het takje tijm. Laat stoven tot het vlees licht karameliseert. Besprenkel het met de azijn en 5 dl heet water. Voeg er het spek aan toe en kruid met peper en zout. Laat 1,5 uur zachtjes stoven.
3. Schraap de wortelen. Leg ze 20 minuten voor het einde van de kooktijd bij het vlees. Werk af met gesnipperde peterselie.
trotus zegt: