KookJij

Kalfsfricandeau

Een heerlijk kalfsfricandeau recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfsfricandeau te bereiden

Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit boter in een braadpan en braad het vlees rondom goudbruin. Voeg de sjalotjes toe, het knoflookteentje, rozemarijn en warm water toe en laat de fricandeau zachtejs doorgaren (ongeveer 25 minuten). Neem de fricandeau uit de pan, verpak het vlees in aluminiumfolie en laat het rusten op een verwarmde plaats.
De saus: Doe de witte wijn, balsamicoazijn en appelstroop in de braadpan en laat dit inkoken tot een stroperig sausje. Maak op smaak met zout en peper.
Leg de fricandeau op een schaal en giet de saus erover. Garneer met de pijnboompitjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst