Recept
« Terug naar recepten
Kalfsfricandeau
PT45M
Kalfsfricandeau
Een heerlijk kalfsfricandeau recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Patricia Klarenberg
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsfricandeau te bereiden
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit boter in een braadpan en braad het vlees rondom goudbruin. Voeg de sjalotjes toe, het knoflookteentje, rozemarijn en warm water toe en laat de fricandeau zachtejs doorgaren (ongeveer 25 minuten). Neem de fricandeau uit de pan, verpak het vlees in aluminiumfolie en laat het rusten op een verwarmde plaats.
De saus: Doe de witte wijn, balsamicoazijn en appelstroop in de braadpan en laat dit inkoken tot een stroperig sausje. Maak op smaak met zout en peper.
Leg de fricandeau op een schaal en giet de saus erover. Garneer met de pijnboompitjes.
De saus: Doe de witte wijn, balsamicoazijn en appelstroop in de braadpan en laat dit inkoken tot een stroperig sausje. Maak op smaak met zout en peper.
Leg de fricandeau op een schaal en giet de saus erover. Garneer met de pijnboompitjes.