Recept
« Terug naar recepten
Kalfshamburger met huisgemaakte ketchup
PT60M
Kalfshamburger met huisgemaakte ketchup
Een heerlijk kalfshamburger met huisgemaakte ketchup recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfshamburger met huisgemaakte ketchup te bereiden
Stoof de fijngesneden ui aan in olijfolie zonder te kleuren. Snijd de tomaten in grove stukken en voeg ze bij de ui. Na 5 minuten voeg je de appel, azijn, mosterd, zout, peper, suiker en basilicum toe. Laat alles inkoken tot een dikke massa. Dit duurt ongeveer 45 minuten op een zacht vuurtje.
Laat afkoelen en zeef eerst door een grove zeef, en vervolgens door een zeer fijne zeef. Breng op smaak met wat zout en eventueel wat extra azijn. In ketchup die in de handel verkrijgbaar is zit zeer veel suiker. Als je deze smaak wil benaderen, moet je suiker toevoegen. Los in dat geval wat suiker op in een beetje water en voeg het aan de ketchup toe.
Meng alle ingrediënten voor de hamburger en breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden. Vorm 4 hamburgers van het gehakt en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Steek de broodjes even in de oven en leg er de hamburgers op. Je kan de hamburgers eventueel garneren met ijsbergsla, basilicum en tomaat. Besmeer rijkelijk met de ketchup.
Laat afkoelen en zeef eerst door een grove zeef, en vervolgens door een zeer fijne zeef. Breng op smaak met wat zout en eventueel wat extra azijn. In ketchup die in de handel verkrijgbaar is zit zeer veel suiker. Als je deze smaak wil benaderen, moet je suiker toevoegen. Los in dat geval wat suiker op in een beetje water en voeg het aan de ketchup toe.
Meng alle ingrediënten voor de hamburger en breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden. Vorm 4 hamburgers van het gehakt en bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Steek de broodjes even in de oven en leg er de hamburgers op. Je kan de hamburgers eventueel garneren met ijsbergsla, basilicum en tomaat. Besmeer rijkelijk met de ketchup.