Recept
« Terug naar recepten
Kalfslende met gebakken bloedworst
PT45M
Kalfslende met gebakken bloedworst
Een heerlijk kalfslende met gebakken bloedworst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Restaurant de Zonnewende
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfslende met gebakken bloedworst te bereiden
Snijd de prei in fijne ringen en was de prei grondig.Snijd de shii-take fijn en bak ze in de boter.Haal de plakken bloedworst door de bloem heen en bak ze om en om in de boter.Doe de kalfsfond samen met de rode wijn in een kookpannetje en laat het mengsel tot de helft inkoken.Voeg de shii-take toe.Bind de saus met een klontje boter en houd de saus warm.Verhit in een kookpan wat boter.Bak de prei gaar,maar zorg dat hij knapperig blijft.Doe er wat room bij,zodat het geheel smeuïg wordt.Breng op smaak met zout en peper.Kook de krielaardappelen gaar in water met zout en strooi de peterselie over de aardappelen.Laat de grillpan heet worden,smeer de kalfslende in met wat olie en grill hem om en om,zodat hij van binnen mooi rosé blijft.Breng op smaak met zout en vers gemalen peper.