Recept
« Terug naar recepten
Kalfslever met appel en rozijnen
PT25M
Kalfslever met appel en rozijnen
Een heerlijk kalfslever met appel en rozijnen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vlees.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfslever met appel en rozijnen te bereiden
1. Wel de rozijnen 15 minuten in ruim heet water.
2. Bestrooi de lever met zout en peper.
3. Wentel de plakken door de bloem. Klop de overtollige bloem eraf.
4. Verwarm de helft van de boter en bak de Kalfslever op een matig vuur in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar.
5. Houd het vlees warm onder folie.
6. Verwarm de rest van de boter in dezelfde koekenpan en bak hierin de appel op hoog vuur.
7. Voeg na 2 minuten de goed uitgelekte rozijnen toe, blus het geheel met de appelsap en bind de jus met allesbinder.
Lekker met aardappelpuree en rode kool.
2. Bestrooi de lever met zout en peper.
3. Wentel de plakken door de bloem. Klop de overtollige bloem eraf.
4. Verwarm de helft van de boter en bak de Kalfslever op een matig vuur in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar.
5. Houd het vlees warm onder folie.
6. Verwarm de rest van de boter in dezelfde koekenpan en bak hierin de appel op hoog vuur.
7. Voeg na 2 minuten de goed uitgelekte rozijnen toe, blus het geheel met de appelsap en bind de jus met allesbinder.
Lekker met aardappelpuree en rode kool.