Recept
« Terug naar recepten
Kalfsmedaillon met aardappelmousseline en erwtenpuree
PT30M
Kalfsmedaillon met aardappelmousseline en erwtenpuree
Een heerlijk kalfsmedaillon met aardappelmousseline en erwtenpuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Lacroix
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsmedaillon met aardappelmousseline en erwtenpuree te bereiden
Schil de aardappelen en bevochtig ze met de melk en water totdat ze onder staan. Kruid met een beetje zout en kook ze gaar. Giet af en bewaar het kookvocht. Pureer de aardappelen en voeg de boter toe. Roer de puree tot een gladde massa met een beetje van het kookvocht. Kruid met peper en zout. Kook de erwten gaar in de kalfsfond. Hak de munt fijn, voeg ze bij de erwten en mix. Steek door een fijne zeef en kruid met peper en zout. Snij de medaillon in vier stukken en bak ze op hoog vuur. Kruid met peper en zout en serveer met de aardappelmousseline en de erwtenpuree.