Recept
« Terug naar recepten
Kalfsrolletjes met gerookte zalm en oesterzwammensaus
PT25M
Kalfsrolletjes met gerookte zalm en oesterzwammensaus
Een heerlijk kalfsrolletjes met gerookte zalm en oesterzwammensaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalfsrolletjes met gerookte zalm en oesterzwammensaus te bereiden
Snij de oesterzwammen in stukjes. Hou er 8 volledige opzij voor het garnituur.
Maak de kalfsrolletjes. Sla de kalfslapjes eventueel wat platter en bedek elk lapje met een sneetje gerookte zalm van dezelfde grootte. Leg er ook 2 in stukjes gesneden gedroogde tomaten op. Rol op en prik vast met een cocktailprikker. Zet koel weg.
Verhit 3 eetl. olijfolie in een brede kookpan. Voeg de pijnboompitten en de in stukken gesneden oesterzwammen toe en laat al roerend 3 min. bakken. Kruid met peper en zout. Haal terug uit de kookpan.
Verhit in dezelfde pan 2 eetl. olijfolie en kleur de kalfrolletjes aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
Giet er 2 dl droge witte wijn bij en breng op smaak met 1,5 koffiel. rozemarijn. Dek af en laat gedurende 10 min. verder gaar worden op een zacht vuur.
Voeg 1,5 koffiel. balsamicoazijn en de gebakken oesterzwammen toe. Laat het geheel gedurende ± 5 min. opwarmen. Bind eventueel met wat instantsausbinder.
Bak ondertussen de volledige oesterzwammen in 1 eetl. hete olijfolie gedurende 5 min.
Afwerking
Schik op elk bord 2 kalfsrolletjes met zalm. Dien op met tagliatelle en lepel de oesterzwammensaus over de pasta en het vlees. Versier elk bord met 2 volledige oesterzwammen.
Maak de kalfsrolletjes. Sla de kalfslapjes eventueel wat platter en bedek elk lapje met een sneetje gerookte zalm van dezelfde grootte. Leg er ook 2 in stukjes gesneden gedroogde tomaten op. Rol op en prik vast met een cocktailprikker. Zet koel weg.
Verhit 3 eetl. olijfolie in een brede kookpan. Voeg de pijnboompitten en de in stukken gesneden oesterzwammen toe en laat al roerend 3 min. bakken. Kruid met peper en zout. Haal terug uit de kookpan.
Verhit in dezelfde pan 2 eetl. olijfolie en kleur de kalfrolletjes aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
Giet er 2 dl droge witte wijn bij en breng op smaak met 1,5 koffiel. rozemarijn. Dek af en laat gedurende 10 min. verder gaar worden op een zacht vuur.
Voeg 1,5 koffiel. balsamicoazijn en de gebakken oesterzwammen toe. Laat het geheel gedurende ± 5 min. opwarmen. Bind eventueel met wat instantsausbinder.
Bak ondertussen de volledige oesterzwammen in 1 eetl. hete olijfolie gedurende 5 min.
Afwerking
Schik op elk bord 2 kalfsrolletjes met zalm. Dien op met tagliatelle en lepel de oesterzwammensaus over de pasta en het vlees. Versier elk bord met 2 volledige oesterzwammen.