Recept
« Terug naar recepten
Kalkoenburger
PT15M
Kalkoenburger
Een heerlijk kalkoenburger recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoenburger te bereiden
1. Kneed het ei en het paneermeel door het gehakt en kruid met peper en zout. Snipper 1 lente-uitje en kneed het onder het gehakt. Maak vier burgers en bak ze in wat olie in een hete koekenpan. Laat afkoelen.
2. Snij de ciabattabroodjes in de lengte in twee en leg tussen elk broodje een kalkoenburger.
3. Meng mayonaise en yoghurt met wat citroensap en kruid met peper en zout. Leg een plakje tomaat, een blaadje sla en een plakje komkommer op de burger en giet er wat mayonaise over.
4. Snij de paprika in blokjes, meng met wat maïs en peterselie en werk de burger ermee af. Zet er de bovenste helft op.
2. Snij de ciabattabroodjes in de lengte in twee en leg tussen elk broodje een kalkoenburger.
3. Meng mayonaise en yoghurt met wat citroensap en kruid met peper en zout. Leg een plakje tomaat, een blaadje sla en een plakje komkommer op de burger en giet er wat mayonaise over.
4. Snij de paprika in blokjes, meng met wat maïs en peterselie en werk de burger ermee af. Zet er de bovenste helft op.