Recept
« Terug naar recepten
Kalkoenfilet met sinaasappel en pistachenoten
PT30M
Kalkoenfilet met sinaasappel en pistachenoten
Een heerlijk kalkoenfilet met sinaasappel en pistachenoten recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoenfilet met sinaasappel en pistachenoten te bereiden
Rooster de komijnzaadjes en de korianderzaadjes in een droge pan tot de zaadjes ploffen.Stamp ze fijn in een vijzel.Voeg saffraan,harissa en de knoflook toe en wrijf dit fijn.Schep dit in een kom en roer de honing erdoor.Wrijf de filets in met zout en daarna met het specerijenmengsel.Verhit olie in een pan en bak de filets op hoog vuur goudbruin en gaar.Bak in een andere pan de sinaasappelplakken.Snijd de filets in mooie schuine plakken en leg deze met de gebakken sinaasappels, niet al te bruin laten worden,over vier borden en bestrooi ze met de noten.