Recept
« Terug naar recepten
Kalkoenpakketjes en smeuïge saus met geitenkaas
PT45M
Kalkoenpakketjes en smeuïge saus met geitenkaas
Een heerlijk kalkoenpakketjes en smeuïge saus met geitenkaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoenpakketjes en smeuïge saus met geitenkaas te bereiden
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
nij 3 sneden spek in 2 en leg ze, op een snijplank, naast elkaar in de vorm van een rechthoek.
Leg een takje rozemarijn dwars in het midden.
Leg er een kalkoenhaasje op, kruid met peper en zout, vouw het spek over het kalkoenhaasje.
Maak zo 4 pakketjes en leg ze (met het rozemarijntakje naar boven) in een ovenschaal, lichtjes ingesmeerd met olie. Laat 30 min. in de oven bakken.
Wanneer het vlees bijna klaar is, prak dan de verse kaas met een vork met 10 cl water in een steelpannetje. Breng langzaam aan de kook en meng.
Neem de pakketjes uit de ovenschaal, verwijder het braadvet en giet er de saus in. Roer het aanbaksel los en breng op smaak.
Serveer de kalkoenpakketjes meteen met de saus. Bestrooi met gehakte bieslook en dien op met verse deegwaren en enkele gebakken appelschijfjes en/of prinsessenbonen.