Recept
« Terug naar recepten
Kantonese wontons
PT30M
Kantonese wontons
Een heerlijk kantonese wontons recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kantonees kookboek van Monique - Mark Kookclub 310313
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kantonese wontons te bereiden
Voor het deeg:
Zeef de bloem, meng de bloem met het zout, 3 eetlepels zonnebloemolie en circa 50 ml heet water. Kneed alles tot een zachte deegbal.
Pak het deeg in in plastic en laat het op een warme plaats circa 30 minuten rusten.
Voor de vulling:
Meng het gehakt met de ketjap en sesamolie en laat even intrekken.
Pel de waterkastanjes en snij ze fijn.
Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringetjes.
Meng het gehaktmengsel met de groenten en het 5-kruidenpoeder.
Verdeel het deeg in 12 kleine balletjes en rol deze uit tot dunne schijven van maximaal 5 mm dik.
Dek de schijven die gereed zijn af met een vochtige doek, anders drogen ze uit.
Leg een lepel vulling op de deegflapjes en vouw ze dicht.
Druk de randen goed aan.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak alle deegflapjes aan één kant bruin.
Breng ondertussen water aan de kook in de andere pan, zet het stoommandje of vergiet erop, zodat het het water niet raakt.
Leg de flapjes met de gebakken kant naar onderen erin en stoom ze in circa 12 minuten gaar en zacht. Doe dit eventueel in 2 etappes.
Serveer direct.
Zeef de bloem, meng de bloem met het zout, 3 eetlepels zonnebloemolie en circa 50 ml heet water. Kneed alles tot een zachte deegbal.
Pak het deeg in in plastic en laat het op een warme plaats circa 30 minuten rusten.
Voor de vulling:
Meng het gehakt met de ketjap en sesamolie en laat even intrekken.
Pel de waterkastanjes en snij ze fijn.
Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringetjes.
Meng het gehaktmengsel met de groenten en het 5-kruidenpoeder.
Verdeel het deeg in 12 kleine balletjes en rol deze uit tot dunne schijven van maximaal 5 mm dik.
Dek de schijven die gereed zijn af met een vochtige doek, anders drogen ze uit.
Leg een lepel vulling op de deegflapjes en vouw ze dicht.
Druk de randen goed aan.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak alle deegflapjes aan één kant bruin.
Breng ondertussen water aan de kook in de andere pan, zet het stoommandje of vergiet erop, zodat het het water niet raakt.
Leg de flapjes met de gebakken kant naar onderen erin en stoom ze in circa 12 minuten gaar en zacht. Doe dit eventueel in 2 etappes.
Serveer direct.
nederbelg67 zegt: