Recept
« Terug naar recepten
Karbonade meets zoet, zuur, zout
PT35M
Karbonade meets zoet, zuur, zout
Een heerlijk karbonade meets zoet, zuur, zout recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Robin van der Horst
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Karbonade meets zoet, zuur, zout te bereiden
Voorbereiding (10 min)
Wrijf de karbonades in met peper en zout en wentel ze in de bloem.
Pers de grapefruit en snipper de uien grof.
Bereiding (25 min)
Bak in een beetje olie de karbonades per 2 kort om en om in een hapjespan. Haal de karbonades uit de pan en fruit in de achtergebleven olie de uien. voeg na enkele minuten het grapefruitsap, ketjap, basterdsuiker en djahe toe en laat het aan de kook komen.
Leg de karbonades terug in de hapjespan dakpansgewijs. Voeg zoveel water toe dat de karbonades net onder het vocht liggen. Laat dit geheel 20 minuten op zacht vuur sudderen, om de 5 minuten de onderste karbonade bovenop plaatsen.
Wrijf de karbonades in met peper en zout en wentel ze in de bloem.
Pers de grapefruit en snipper de uien grof.
Bereiding (25 min)
Bak in een beetje olie de karbonades per 2 kort om en om in een hapjespan. Haal de karbonades uit de pan en fruit in de achtergebleven olie de uien. voeg na enkele minuten het grapefruitsap, ketjap, basterdsuiker en djahe toe en laat het aan de kook komen.
Leg de karbonades terug in de hapjespan dakpansgewijs. Voeg zoveel water toe dat de karbonades net onder het vocht liggen. Laat dit geheel 20 minuten op zacht vuur sudderen, om de 5 minuten de onderste karbonade bovenop plaatsen.