Recept
« Terug naar recepten
Kastanje koekjes
PT40M
Kastanje koekjes
Een heerlijk kastanje koekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kastanje koekjes te bereiden
Schil en was de aardappels en kook deze in water met wat zout in 20 minuten gaar.Snij de aardappels in blokjes en laat deze iets afkoelen.verwarm een pan op het vuur en voeg de room en kastanjes toe.Breng het geheel geleidelijk aan,aan de kook.Voeg de aardappelblokjes toe.Stamp het geheel tot een grove puree.Voeg naar smaak peper en zout toe.Klop 2 eieren en voeg deze toe aan de puree.Laat de puree afkoelen in de koelkast.Haal de puree uit de koelkast.bestrooi je handen goed met bloem.draai ongeveer 10 even grote ballen van de puree en druk deze plat.Klop 1 ei los met een scheutje olie.haal de koekjes door het geklopte ei en doop ze vervolgens met beide kanten in de geschaafde amandelen.Bak de koekjes langzaam in wat hete olie aan 2 kanten goudbruin in een niet te heten koekenpan.