Recept
« Terug naar recepten
Kattekop of appelbol
PT60M
Kattekop of appelbol
Een heerlijk kattekop of appelbol recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
streekrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kattekop of appelbol te bereiden
De ingrediënten flink door mekaar kneden tot een deeg.
Laat 20 minuten rijzen. Schil de appels en ontdoe ze van het klokhuis
met een appelboor. Rol het deeg tot een rechthoekige plak uit.
Snijd er vierkanten van 15 cm. zijde uit.
Plaats een appel in het midden van zo’n vierkant, vul de holte van de appel
op met suiker en een weinig stroop. Vouw de deeglap over de appel dicht.
Bestrijk de kattekoppen met geklopt ei en plaats ze in de oven.
Bak ze een 25-tal minuten in een matig warme oven.
Laat 20 minuten rijzen. Schil de appels en ontdoe ze van het klokhuis
met een appelboor. Rol het deeg tot een rechthoekige plak uit.
Snijd er vierkanten van 15 cm. zijde uit.
Plaats een appel in het midden van zo’n vierkant, vul de holte van de appel
op met suiker en een weinig stroop. Vouw de deeglap over de appel dicht.
Bestrijk de kattekoppen met geklopt ei en plaats ze in de oven.
Bak ze een 25-tal minuten in een matig warme oven.