KookJij

Kattekop of appelbol

Een heerlijk kattekop of appelbol recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: streekrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kattekop of appelbol te bereiden

De ingrediënten flink door mekaar kneden tot een deeg.
Laat 20 minuten rijzen. Schil de appels en ontdoe ze van het klokhuis
met een appelboor. Rol het deeg tot een rechthoekige plak uit.
Snijd er vierkanten van 15 cm. zijde uit.
Plaats een appel in het midden van zo’n vierkant, vul de holte van de appel
op met suiker en een weinig stroop. Vouw de deeglap over de appel dicht.
Bestrijk de kattekoppen met geklopt ei en plaats ze in de oven.
Bak ze een 25-tal minuten in een matig warme oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst