Recept
« Terug naar recepten
Kattetongen
PT50M
Kattetongen
Een heerlijk kattetongen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
38
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kattetongen te bereiden
1. Zet de oven op 155°C. Roer de boter met de poedersuiker en de vanillesuiker tot een zachte massa.
2. Voeg dan de even losgeklopte (niet schuimige) eiwitten toe.
3. Roer er de gezeefde bloem en het zout onder en roer alles goed om.
4. Breng het deeg over in een spuitzak en spuit dunne lange reepjes. bak 5 a 6 minuten in de voorverwarmde oven, op een ingevette bakblik.
5. Wacht enkele minuten voor ze van het bakblik te verwijderen.
2. Voeg dan de even losgeklopte (niet schuimige) eiwitten toe.
3. Roer er de gezeefde bloem en het zout onder en roer alles goed om.
4. Breng het deeg over in een spuitzak en spuit dunne lange reepjes. bak 5 a 6 minuten in de voorverwarmde oven, op een ingevette bakblik.
5. Wacht enkele minuten voor ze van het bakblik te verwijderen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lynn zegt:
sandra zegt:
Dorus zegt:
De volgende portie 12 minuten op 180C waren ook goed. Ik heb 3x gebakken met deze hoeveelheid beslag met een middelgrote bakplaat. Voor het beslag heb ik een boterhamzakje gebruikt en een gaatje in de punt. Ze zijn erg lekker geworden :)
Veel succes ;)
lalala zegt: