KookJij

Kattetongen

Een heerlijk kattetongen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kattetongen te bereiden

1. Zet de oven op 155°C. Roer de boter met de poedersuiker en de vanillesuiker tot een zachte massa.
2. Voeg dan de even losgeklopte (niet schuimige) eiwitten toe.
3. Roer er de gezeefde bloem en het zout onder en roer alles goed om.
4. Breng het deeg over in een spuitzak en spuit dunne lange reepjes. bak 5 a 6 minuten in de voorverwarmde oven, op een ingevette bakblik.
5. Wacht enkele minuten voor ze van het bakblik te verwijderen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lalala

lalala zegt:
Het had een beetje te lang in de oven gezeten maar het was niet slecht:D
lalala

lalala zegt:
Het was een beetje aangebakken, maar het was niet slecht:D
lalala

lalala zegt:
Gevonden, we zijn al klaar het zit in de oven!!

;)
lalala

lalala zegt:
We vinden geen poedersuiker:p
Lynn

Lynn zegt:
Hey! Ik ga nu meteen naar de winkel voor deze kattetongetjes te maken. Het gaat zeker & vast smullen worden. Het is voor mijn mama te verrassen als ze van haar werk komt, hihi. Hopelijk gaat het lukken!! Groetjes.
kim

kim zegt:
Ze zitten nu in de oven en ondertussen likken we de pot uit, mjammie :)
leslie

leslie zegt:
Moet daar zout in ...???:?
shana

shana zegt:
hup de mijne zitten net de oven in eens kijken hoe die er gaan uitzien eh:)
schollaert

schollaert zegt:
ziet er lekker uit
Anita

Anita zegt:
Ze zijn makkelijk te maken en echt super lekker!!:p
Dorus

Dorus zegt:
Ze zijn zeker lekker, en nog leuk om te maken ook :)
sandra

sandra zegt:
hoi de exacte temperatuur en tijd hangt natuurlijk van je oven af even uitproberen dus wel erg lekker de kids waren er gek op hhhmmmmmm
Dorus

Dorus zegt:
correctie, 10 min :o
Dorus

Dorus zegt:
Ik ben ze vandag gaan bakken en bij 6 minuten op 160C waren ze letterlijk half gaar. Ik heb ze daarna nog 6 minuten gebakken op 180C en toen waren ze perfect.

De volgende portie 12 minuten op 180C waren ook goed. Ik heb 3x gebakken met deze hoeveelheid beslag met een middelgrote bakplaat. Voor het beslag heb ik een boterhamzakje gebruikt en een gaatje in de punt. Ze zijn erg lekker geworden :)

Veel succes ;)