Recept
« Terug naar recepten
keftaballetjes met uien
PT40M
keftaballetjes met uien
Een heerlijk keftaballetjes met uien recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Koos MANDERS.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe keftaballetjes met uien te bereiden
Boven het gehakt de knoflook uitpersen. Specerijen, zout, ei en paneermeel toevoegen. Alles goed mengen en van het gehaktdeeg kleine balletjes maken.
Uien fijnsnipperen. Olie verhitten en de gehaktballetjes rondom gaar bakken. Uit de pan nemen en warmhouden.
Ui in bakvet aanfruiten en de gezeefde tomaten toevoegen. Laten koken tot een gebonden saus ontstaat en op smaak brengen met peper en zout.
De saus over de gehaktballetjes schenken en serveren met rijst.
Uien fijnsnipperen. Olie verhitten en de gehaktballetjes rondom gaar bakken. Uit de pan nemen en warmhouden.
Ui in bakvet aanfruiten en de gezeefde tomaten toevoegen. Laten koken tot een gebonden saus ontstaat en op smaak brengen met peper en zout.
De saus over de gehaktballetjes schenken en serveren met rijst.