Recept
« Terug naar recepten
Keftedes me domatosaltsa (gehaktballetjes in tomatensaus)
PT40M
Keftedes me domatosaltsa (gehaktballetjes in tomatensaus)
Een heerlijk keftedes me domatosaltsa (gehaktballetjes in tomatensaus) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
griekenland site
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Keftedes me domatosaltsa (gehaktballetjes in tomatensaus) te bereiden
Kneed de ui en de paneermeel door het gehakt.
Meng vervolgens eieren, oregano, peterselie, zout en peper er goed door.
Laat het mengsel even rusten in de koelkast en bereid intussen de tomatensaus.
Tomatensaus: Bak de uitjes in 2 el olijfolie todat ze glazig zijn. Schil de tomaten en ontdoe ze van zaden en snij deze in stukjes.
Voeg de tomaten bij de uien en voeg zout, peper, kaneel en suiker naar smaak toe. Roer het geheel goed en laat het met een deksel op de pan 30 minuten zachtjes sudderen tot het een gladde saus is. Voeg zonodig water toe.
Maak van het gehakt kleine balletjes en bak ze in hete olie goudbruin.
Laat de vleesballetjes goed uitlekken en doe ze in de saus, waarin ze nog 15 minuten sudderen voor ze geserveerd worden.
Garneer dit alles af met een vers takje peterselie.
Meng vervolgens eieren, oregano, peterselie, zout en peper er goed door.
Laat het mengsel even rusten in de koelkast en bereid intussen de tomatensaus.
Tomatensaus: Bak de uitjes in 2 el olijfolie todat ze glazig zijn. Schil de tomaten en ontdoe ze van zaden en snij deze in stukjes.
Voeg de tomaten bij de uien en voeg zout, peper, kaneel en suiker naar smaak toe. Roer het geheel goed en laat het met een deksel op de pan 30 minuten zachtjes sudderen tot het een gladde saus is. Voeg zonodig water toe.
Maak van het gehakt kleine balletjes en bak ze in hete olie goudbruin.
Laat de vleesballetjes goed uitlekken en doe ze in de saus, waarin ze nog 15 minuten sudderen voor ze geserveerd worden.
Garneer dit alles af met een vers takje peterselie.
carmen giskes zegt:
kunt i.p.v. peterselie ook koriander doen en een yoghurt knoflook sausje erbij. Turkse yoghurt, citroensap, veel knoflook en peper, zout, gehakte peterselie of koriander.