KookJij

Keizersomelet

Een heerlijk keizersomelet recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Ontbijt & Lunch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Oostenrijk
Keuken: Europese
Bron: bakken met plezier
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Keizersomelet te bereiden

De rozijnen in lauwwarm water afspoelen, goed laten uitlekken en in een kopje doen. Met de rum of sinaasappelsap besprenkelen en marineren. De eiwitten met 2 eetlepels suiker stijfkloppen. Afgedekt op een koele plaats zetten. De eidooiers metde rest van de suiker, de vanillesuiker en het zout schuimig kloppen. De gezeefde bloem en de melk erdoor roeren en tenslotte ook de rozijnen. Het geklopte eiwit er beetje bij beetje doorscheppen. In 2 grote teflonpannen ruim 1/4 van de boter verwarmen. Het beslag in de pannen gieten en op een laag vuur de onderzijde goudbruin bakken. De omeletten met 2 vorken in stukjes verdelen en tegelijkertijd omkeren; de rest van de boter in vlokjes toevoegen. De amandelen ook toevoegen. De omelet verder bakken tot de stukjes goudbruin zijn. Met poedersuiker bestuiven en meteen serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

elma

elma zegt:
Lekker zeg, super site.
liske

liske zegt:
Dit zal een lekker hapje zijn, maar het hoort absoluut niet in het rijtje "dieet en slank"!!
Mayke

Mayke zegt:
Heel lekker:)