Recept
« Terug naar recepten
Keizersomelet
PT45M
Keizersomelet
Een heerlijk keizersomelet recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
bakken met plezier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Keizersomelet te bereiden
De rozijnen in lauwwarm water afspoelen, goed laten uitlekken en in een kopje doen. Met de rum of sinaasappelsap besprenkelen en marineren. De eiwitten met 2 eetlepels suiker stijfkloppen. Afgedekt op een koele plaats zetten. De eidooiers metde rest van de suiker, de vanillesuiker en het zout schuimig kloppen. De gezeefde bloem en de melk erdoor roeren en tenslotte ook de rozijnen. Het geklopte eiwit er beetje bij beetje doorscheppen. In 2 grote teflonpannen ruim 1/4 van de boter verwarmen. Het beslag in de pannen gieten en op een laag vuur de onderzijde goudbruin bakken. De omeletten met 2 vorken in stukjes verdelen en tegelijkertijd omkeren; de rest van de boter in vlokjes toevoegen. De amandelen ook toevoegen. De omelet verder bakken tot de stukjes goudbruin zijn. Met poedersuiker bestuiven en meteen serveren.
elma zegt: