Verdeel de keker erwten over de borden, doe daar de blokjes tomaat over en de peterselie. Giet hierover de knoflook-citroensap en giet daarover een forse scheut olijfolie. Gebruik de peper en zout individueel naar smaak en geef er vers Turks brood bij en een schoteltje mooie olijfolie.
**********************************************
NOOT: Dit komt uit de Arabische keuken en lijkt erg veel op de bekende Fool 'm Dammas.
Recept
« Terug naar recepten
Kekererwten met Tomatensalade
PT30M
Kekererwten met Tomatensalade
Een heerlijk kekererwten met tomatensalade recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
MiddenOosten
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kekererwten met Tomatensalade te bereiden
1).Zet de kekererwten uit blik op in een pan met het eigen vocht en verwarm.
2).Stamp in een vijzel de teentjes knoflook met wat zout tot een homogene pasta en los deze op in de citroensap.
2).Stamp in een vijzel de teentjes knoflook met wat zout tot een homogene pasta en los deze op in de citroensap.