Recept
« Terug naar recepten
Kerrie telor
PT30M
Kerrie telor
Een heerlijk kerrie telor recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kookcursus Indonesisch - Mevrouw Meisner
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerrie telor te bereiden
De eieren koken tot ze hard zijn, circa 10 minuten.
Daarna pellen en halveren.
Ui en knoflook fijnsnijden.
De olie verhitten en het uimengsel fruiten, eventueel met de sambal.
De kruiden toevoegen en nog even meefruiten.
De santen toevoegen en aan de kook brengen.
De trassi oplossen in de saus.
De halve eieren toevoegen en het geheel nog even goed doorwarmen. De eieren voorzichtig uit de saus scheppen en in een ondiepe schaal leggen.
De blaadjes uit de saus scheppen en de saus over de eieren schenken, eventueel bijbinden met bloem.
Daarna pellen en halveren.
Ui en knoflook fijnsnijden.
De olie verhitten en het uimengsel fruiten, eventueel met de sambal.
De kruiden toevoegen en nog even meefruiten.
De santen toevoegen en aan de kook brengen.
De trassi oplossen in de saus.
De halve eieren toevoegen en het geheel nog even goed doorwarmen. De eieren voorzichtig uit de saus scheppen en in een ondiepe schaal leggen.
De blaadjes uit de saus scheppen en de saus over de eieren schenken, eventueel bijbinden met bloem.
whoop zegt: