Ik heb het recept wat aangepast.
Boemboe toegevoegd, voor de wat 'frissere' smaak,
(erg lekker) en tuinbonen ipv erwten.
(Kon ik ze vers kopen, heb ze enkel gedopt en niet dubbel.)
Recept
« Terug naar recepten
Kerriebloemkool met peterselierijst
PT40M
Kerriebloemkool met peterselierijst
Een heerlijk kerriebloemkool met peterselierijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wilson + hns
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerriebloemkool met peterselierijst te bereiden
1.Fruit gember, knoflook en kruiden zachtjes in de olie.
2. Voeg bloemkool en bouillon toe.
breng al roerend aan de kook en laat afgedekt 10 min. garen.
3. Voeg boemboe toe, naar smaak, niet te voorzichtig.
3. Roer erwten of tuinbonen erdoor en de peterselie.
Erwten in 4 min gaar koken (niet afdekken).
4. Voeg noten toe.
5. Serveer op bruine rijst met peterselie.
Bruine rijst met peterselie:
Kook rijst in een grote pan water in 12-15 min. gaar (pakinstructies).
Afgieten en roer andere ingredienten erdoor.
2. Voeg bloemkool en bouillon toe.
breng al roerend aan de kook en laat afgedekt 10 min. garen.
3. Voeg boemboe toe, naar smaak, niet te voorzichtig.
3. Roer erwten of tuinbonen erdoor en de peterselie.
Erwten in 4 min gaar koken (niet afdekken).
4. Voeg noten toe.
5. Serveer op bruine rijst met peterselie.
Bruine rijst met peterselie:
Kook rijst in een grote pan water in 12-15 min. gaar (pakinstructies).
Afgieten en roer andere ingredienten erdoor.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
De kerrie bestaat uit de kruiden die opgenoemd worden bovenaan het recept.
Een curry (kerrie) kan uit verschillende bestanddelen bestaan. In een toko kan je Garam Massala kopen ,een kerrie/curry-mengsel die veelal gebruikt wordt in de Surinaamse of Antilliaanse keuken; het is iets pittiger dan de kerrie uit een potje,maar héél smakelijk.Het proberen waard; Succes!!:)
hns zegt:
gember, ook wel djahé genoemd
kardemom
koriander, ofwel ketoembar
kruidnagel, ofwel tjenkeh
kummel, ofwel karwij
kurkuma of koenjit, dat de sterke gele kleur van kerrie veroorzaakt
komijn, het Indonesische djinten
zwarte peper.
Garam Masala vind ik sterk naar kruidnagel/nootmuskaat smaken, je moet er inderdaad voorzichtig mee zijn (het is pittig). grt Hans:)