KookJij

kerriekip

Een heerlijk kerriekip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe kerriekip te bereiden

Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan. Roerbak de kipfilet 1 min. Voeg de kerriepoeder toe en roerbak nog 1 min. Snijd de bosuitjes in ringetjes en roerbak deze kort mee . Snijd de monchou in blokjes en voeg die al roerend toe. Blijf roeren totdat deze smelt. Voeg de kippenbouillon en de suiker toe. Roer tot een gladde saus ontstaat. Voeg naar smaak zout en peper toe. Serveer samen met de rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ersan

ersan zegt:
wat kan ik in plaats van monchou erbij doen dat is hier nıet verkrijgbaar dit is toch het broodje kip kerrie groetjes selma