Recept
« Terug naar recepten
kerriekip
PT25M
kerriekip
Een heerlijk kerriekip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe kerriekip te bereiden
Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan. Roerbak de kipfilet 1 min. Voeg de kerriepoeder toe en roerbak nog 1 min. Snijd de bosuitjes in ringetjes en roerbak deze kort mee . Snijd de monchou in blokjes en voeg die al roerend toe. Blijf roeren totdat deze smelt. Voeg de kippenbouillon en de suiker toe. Roer tot een gladde saus ontstaat. Voeg naar smaak zout en peper toe. Serveer samen met de rijst.
ersan zegt: