Recept
« Terug naar recepten
Kerrieschotel met aardappel en bloemkool
PT25M
Kerrieschotel met aardappel en bloemkool
Een heerlijk kerrieschotel met aardappel en bloemkool recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kerrieschotel met aardappel en bloemkool te bereiden
1. Was en schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2,5 cm. Vermeng chilipoeder, garam masala, komijnzaden, zout, kurkumapoeder en zwarte mosterdzaden in een kom. Hak de koriander of peterselie klein.
2. Kook de aardappelblokjes 5 minuten en laat ze in een zeef uitlekker. Hak ondertussen de bloemkool in kleine roosjes.
3. Verwarm de olie in een grote steelpan op middelmatig vuur.
4. Voeg het kruidenmengsel en tomatenketchup toe aan de steelpan. Voeg de aardappelen en bloemkool toe en kook dit al roerende ca. 3 minuten.
5. Voeg 120 ml water toe en (zet het vuur hoger) breng het water aan de kook. Laat het kerriemengsel zo'n 15 minuten zachtjes pruttelen.
6. Strooi voor het serveren wat fijngehakte koriander of peterselie erover. Serveer met rijst, chapattis of Indiaas brood (naanbrood).
2. Kook de aardappelblokjes 5 minuten en laat ze in een zeef uitlekker. Hak ondertussen de bloemkool in kleine roosjes.
3. Verwarm de olie in een grote steelpan op middelmatig vuur.
4. Voeg het kruidenmengsel en tomatenketchup toe aan de steelpan. Voeg de aardappelen en bloemkool toe en kook dit al roerende ca. 3 minuten.
5. Voeg 120 ml water toe en (zet het vuur hoger) breng het water aan de kook. Laat het kerriemengsel zo'n 15 minuten zachtjes pruttelen.
6. Strooi voor het serveren wat fijngehakte koriander of peterselie erover. Serveer met rijst, chapattis of Indiaas brood (naanbrood).
GJA de Vreede de Wagt zegt: