KookJij

kerriesoep met slagroom

Een heerlijk kerriesoep met slagroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe kerriesoep met slagroom te bereiden

bak de gesnipperde ui in de boter tot ze glazig zijn voeg er de kerrie poeder bij en laat dit zachtjes bakken.
doe de bloem er bij en laat dit even mee bakken.
voeg de bouillon er voorzichtig bij en roer dit met een garde tot een mooie gebonde soep.
leg de kipfilet in de soep en laat die zachtjes mee garen en verdeel die als hij gaar is in stukjes.
breng de soep op smaak met peper en tabasco
klop de slagroom met de suiker stijf.
doe de soep in een kom en daar boven op de slagroom.

eetsmakelijk

Mijn kookverhaal (mariella de vries )

eerst vond ik dit een raar recept maar als je hem geproefd hebt dan is de contrast tussen warm en koud erg lekker.
hoop dat jullie dat ook vinden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

valencia88

valencia88 zegt:
heb hem ook gemaakt! de soep kende ik al op deze manier, zocht alleen het recept en dat heb ik hier gevonden. Zelf heb ik de kipfilet er uitgelaten, ik mis er niets aan en scheelt aardig wat tijd!
grietje56

grietje56 zegt:
Ik heb vanmiddag de heerlijke soep gemaakt (helft van het recept), het smaakt verukkelijk!! Wat ik de volgende keer weg laat is de suiker in de slagroom. (ben niet zo'n liefhebber van -te- zoet en hartig)
Verder....super recept!! Dank je wel.
;)