eerst vond ik dit een raar recept maar als je hem geproefd hebt dan is de contrast tussen warm en koud erg lekker.
hoop dat jullie dat ook vinden.
Recept
« Terug naar recepten
kerriesoep met slagroom
PT45M
kerriesoep met slagroom
Een heerlijk kerriesoep met slagroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mariella de vries
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe kerriesoep met slagroom te bereiden
bak de gesnipperde ui in de boter tot ze glazig zijn voeg er de kerrie poeder bij en laat dit zachtjes bakken.
doe de bloem er bij en laat dit even mee bakken.
voeg de bouillon er voorzichtig bij en roer dit met een garde tot een mooie gebonde soep.
leg de kipfilet in de soep en laat die zachtjes mee garen en verdeel die als hij gaar is in stukjes.
breng de soep op smaak met peper en tabasco
klop de slagroom met de suiker stijf.
doe de soep in een kom en daar boven op de slagroom.
eetsmakelijk
doe de bloem er bij en laat dit even mee bakken.
voeg de bouillon er voorzichtig bij en roer dit met een garde tot een mooie gebonde soep.
leg de kipfilet in de soep en laat die zachtjes mee garen en verdeel die als hij gaar is in stukjes.
breng de soep op smaak met peper en tabasco
klop de slagroom met de suiker stijf.
doe de soep in een kom en daar boven op de slagroom.
eetsmakelijk
Mijn kookverhaal (mariella de vries )
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
grietje56 zegt:
Verder....super recept!! Dank je wel.
;)
valencia88 zegt: